blog structuur afbeelding

Veel meer tijd en toch geen actie

Veel meer tijd en toch geen actie….

Eerst vond ik het eigenlijk best fijn al die rust die ontstond door het wegvallen van de sociale activiteiten door de corona-maatregelen. Het kost mij normaal gesproken best veel energie om alle prikkels die op me af komen te verwerken. Ik heb dus echt momentjes van rust nodig om weer op te laden. Maar hoe langer deze sociale rust duurde, hoe onrustiger ik me eronder ben gaan voelen.

Op social media zie ik collega-ondernemers met allerlei nieuw aanbod komen en met tips om het beste uit deze crisis te halen. Super in de actie allemaal, terwijl ik merkte dat ik daar nog helemaal geen ruimte voor had. Dat gaf mij het gevoel dat ik het niet goed deed, dat ik kansen liet liggen. Maar op een of andere manier was de inspiratie ver te zoeken. Het lukte me niet om iets te posten, iets nieuws te ontwikkelen.

Mijn eigen manier

In het begin vond ik dat wel ok, ik deed het op de manier die bij mij past, wat goed voor mij voelde. Ik zocht mijn eigen weg erin. Ik belde met mijn klanten om te horen hoe het met ze ging, welke gevolgen zij ondervonden. We bekeken samen welke mogelijkheden er voor hen waren, welke stappen zij konden zetten. En ondertussen gaf ik mezelf de tijd en ruimte  om te onderzoeken wat ik er nu eigenlijk zelf allemaal van vond, wat het met mij deed. Dat voelde helemaal ok.

Maar nu we twee maanden verder zijn en ik nog steeds niet echt in de actie kom, merk ik dat het me dwars begint te zitten. Hoe komt het dat ik ondanks de extra tijd die ik nu heb door het wegvallen van alle sociale afspraken toch geen ruimte heb voor dingen waarvan ik weet dat ik er blij van wordt…?

Zonder ritme geen beweging

Ik zal niet snel  mijn wandelafspraak met mijn loopmaatje afzeggen, maar de afspraak met mijzelf om te gaan wandelen kan wel even wachten. Eerst nog even dit afmaken. Met het gevolg dat het er niet van komt. Hetzelfde geld voor mijn tekenlessen. Iedere les hebben we huiswerk, waardoor ik trouw regelmatig mijn tekenspullen pakte om te zorgen dat ik dat netjes af had. Nu kwam ik er begin mei achter dat ik de hele maand april niet had getekend. En dat terwijl ik zo blij wordt van tekenen en wandelen….

Toen ik mijzelf toch zover had gekregen om te gaan zitten met mijn kleurpotloden. En ik de structuur voor mijn mandala gebaseerd op het kruinchakra op papier zette, zag ik het: ik mis mijn normale Ritme.

Ik mis de structuur die ik normaal gesproken heb ingebouwd in mijn week. Net als de structuur en het ritme van de mandala die mij houvast geeft bij het tekenen, waardoor ik gewoon in het midden begin. Terwijl er niets op papier komt als er een maagdelijk wit vel voor mij ligt.

Zo heb ik het ook nodig om structuur te hebben in mijn dag en in mijn week. Om afspraken te hebben met mensen, om deadlines te hebben. Dit heb ik nodig om uiteindelijk tot actie over te gaan.

Je benut de beschikbare ruimte

Waarschijnlijk  herken jij dat ook, je wilt wel, je weet dat het goed voor je is, dat je er blij van wordt, maar er is altijd nog wel iets anders wat ook gedaan moet worden. Of je wilt nu toch echt even lekker bank hangen met een goed boek of die spannende serie. En voor je het weet, vliegt de tijd ongemerkt voorbij en kom je niet aan de dingen toe die je eigenlijk had willen doen.

Als er geen deadline of afspraak mee gemoeid is, wordt het in ene een stuk lastiger om in actie te komen. Als er geen personal trainer naast je staat, voelen die gewichten in ene een stuk zwaarder….als je ze überhaupt al optilt.

Vreemde ogen dwingen

Schuif jij het doen van je administratie ook steeds voor je uit? Terwijl inzicht in je cijfers juist essentieel is om een financieel gezond bedrijf te runnen. Weten hoe je er financieel voor staat een voorwaarde is om de juiste bedrijfsbeslissingen te kunnen nemen.

Zou jij het fijn vinden om iemand te hebben die je bij de les houdt, die afspraken met je maakt waardoor je je administratie wel op orde hebt?

Mijn klanten geven me vaak als feedback dat ik best streng ben, maar dat ze daar stiekem eigenlijk heel blij mee zijn. De afspraken die ik met hen maak helpen ze om nu wel eindelijk alle financiën op orde te hebben. En dat geeft ze veel rust en daardoor ook meer ruimte om te ondernemen op de manier die het beste resultaat voor hen oplevert, de manier waar zij blij van worden.

Inzicht in je financiën zorgt voor meer financiële rust en ruimte

Wil jij weten wat ik voor jou hierin kan betekenen? Hoe ik voor jou die stok achter de deur kan zijn? Neem dan contact met mij op.
Dan bespreken we samen wat jij nodig hebt op jouw weg naar meer Rust, Ruimte en Resultaat.

Wil jij zelf al vast aan de gang met het inbouwen van Ritme als basis voor het verkrijgen van meer Rust, Ruimte en Resultaat? Download dan hieronder mijn geldmandala met handige tips om te zorgen voor die structuur die aanzet tot actie.

geld mandala mockup

Zelf aan de slag?

Ontvang mijn Geld Mandala met tips voor meer inzicht in je financiële administratie.
Ik stuur je dan af en toe nog extra tips en inspiratie voor meer financiële rust en ruimte!

Scroll naar top