Over Kirsten

Profit First zorgt voor rust

Hoe het begon

Als ik oude dagboeken of aantekeningen van vroeger teruglees, dan zie ik overal de woorden rust en ruimte terugkomen. Rust en ruimte lopen als een rode draad door mijn leven. In de loop der jaren heb ik ontdekt dat voor het verkrijgen hiervan ritme een onmisbare schakel is.
Het is dus niet zo verwonderlijk dat dit de kern is geworden van mijn werkwijze.
Naast Kirsten “de financiële professional” ben ik ook een hoog sensitieve vrouw die als geen ander weet hoe belangrijk het is dat een financieel plan moet aansluiten bij wie je bent en je de ruimte moet geven om écht te doen wat je energie oplevert.

Tijdens mijn studie voor Registeraccountant werkte ik bij een grote bank. Een zakelijke wereld, waar verbinding en zingeving ver te zoeken waren. Dat ging mij steeds meer tegenstaan en toen ondernemers in mijn vriendenkring begonnen te vragen of ik hen niet wilde helpen bij het financiële gedeelte van hun onderneming viel het kwartje. Ze zochten iemand die naast het bedenken van slimme oplossingen, het in orde brengen van een gedegen, efficiënte boekhouding ook met ze meedacht en alles duidelijk kon uitleggen. En zo is mijn bedrijf ontstaan. Door op deze manier met ondernemers te werken maak ik voor hen echt het verschil, zorg ik voor inzicht en rust en help ik hen bij het verwezenlijken van hun ondernemersdroom.

"In mijn moestuin, met mijn handen in de aarde, kom ik tot rust, net als een goed financieel plan rust creëert."

Hoe alles samenkomt

Zowel mijn man als ik komen uit een ondernemersfamilie en onze beide harten liggen dan ook bij de ondernemer. Ik als financieel coach voor zzp’ers, mijn man als vennoot van zijn eigen accountantskantoor. Op deze manier ondernemen we allebei zelf en begeleiden we andere ondernemers. Het is zo mooi om te zien hoe mensen in hun kracht komen te staan wanneer je ze begeleidt bij het waarmaken van hun dromen door middel van het ondernemerschap.

In 2018 kwam ik in aanraking met Profit First en ondanks dat dit Amerikaanse systeem in eerste instantie wat allergische reacties bij mij uitlokte, won mijn nieuwsgierigheid het. Want een van de belangrijke pijlers van Profit First is Ritme!! In feite is Profit First een hele simpele en leuke manier om je geld te managen, gebaseerd op het potjessysteem van onze (groot)ouders. Het zorgt vanaf dag één voor meer inzicht in jouw financiële situatie. Ook dit sluit naadloos aan op mijn doel om te zorgen voor meer financiële rust.

De opleiding tot Profit First Professional heeft mij nog veel meer handvaten en kennis gebracht om jou nog beter te kunnen helpen bij jouw financiële plan.

Scroll naar boven