blog geen mega doorbraken

Grote dromen, kleine stapjes

Zo af en toe trap ik er toch weer in en schrijf ik me in voor een webinar dat gouden bergen beloofd. En het valt bijna altijd tegen…. Vaak haal ik er wel iets kleins uit dat me aan het denken zet of waar ik inspiratie uit haal. Maar de beloofde mega doorbraken of mindshifts nee, dat niet.

Ik geloof ook niet dat die aan mij besteed zijn, ik ben meer een type van kleine stapjes. Als ik een oud dagboek of werkboek erbij pak van een of andere cursus op het gebied van persoonlijke ontwikkeling dan zie ik daar steeds weer de kleine stapjes die ik neem op mijn heel eigen pad.

 

Grootse dromen, grote stappen?

Aan mega doorbraken moet ik, eerlijk gezegd, ook niet denken. Dat doet mijn grondvesten zo schudden dat ik heel lang nodig heb om weer mijn balans te vinden. En dat voelt niet fijn. Dan had ik beter rustig aan die kleine stapjes kunnen zetten. Daarmee kom je er uiteindelijk ook. En waarschijnlijk net zo snel en zonder al die stress.

Af en toe je comfortzone een beetje oprekken (zoals ze dat zo mooi zeggen) is niets mis mee. Dat zorgt voor positieve spanning en energie. Het levert wel wat verwarring en onzekerheid op, maar die is te handelen. Dat is het waard om weer iets nieuws te leren, om te groeien als mens. Door het inbouwen van voldoende rust en ruimte voor herstelmomenten lukt het goed om deze prikkels en ervaringen te verwerken. Daarna resteert een gevoel van trots dat ik de uitdaging toch ben aangegaan, waardoor de positieve energie weer gaat stromen.

Maar te veel buiten mijn comfortzone gaan, zorgt ervoor dat ik last krijg van een soort verlammingsverschijnselen. Het levert mij zoveel stress op dat mijn hoofd op tilt slaat en mijn lijf verstard. Iets leren is in deze toestand absoluut niet mogelijk.

 

Grootse dromen, kleine stappen!

Terwijl ik, als het me lukt, van nieuwe dingen leren wel heel blij word. Mijn oplossing? Mijn doelen opsplitsen in hele kleine stapjes. Zodanig dat ieder stapje voor mij haalbaar voelt en ik het misschien wel een beetje spannend vind, maar er niet geheel door van slag af raak of bevries.

Dat is ook de basis geworden van de methode waarmee ik werk met mijn cliënten. Door jou aan de hand te nemen en stapje voor stapje te zorgen voor meer financieel zelfvertrouwen werken we samen aan een financieel gezond bedrijf.

  • Door te werken aan een ritme in je financiële administratie zorgen we ervoor dat het je veel minder energie gaat kosten en het een fluitje van een cent wordt.
  • Door te zorgen voor inzicht in je huidige financiële situatie zorgen we voor veel meer Rust.
  • Door te zorgen voor een goed werkend, eenvoudig systeem om je geld te managen zorgen we voor meer Ruimte om te ondernemen op een manier die bij jou past en die jou energie oplevert.
  • Met uiteindelijk als Resultaat een financieel gezond bedrijf dat ervoor zorgt dat jij jouw persoonlijke en zakelijke doelen zult behalen.

Ik kan me voorstellen dat dit voor jou wellicht nog best veel en overweldigend is. Dat je dit niet helemaal kunt overzien. Dat dit bijna voelt als een mega doorbraak en dat je daar al van verlamd. En daarom neem ik jou aan de hand en heb ik dit allemaal in voor jou behapbare stapjes opgedeeld.

 

Samen met mij op pad?

Wil jij weten wat ik voor jou hierin kan betekenen?

Hoe ik het voor jou overzichtelijk en haalbaar kan maken?

Neem dan contact met mij op.

Dan bespreken we samen wat jij nodig hebt op jouw weg naar meer Rust, Ruimte en Resultaat.

Naar de contactpagina

Wil jij zelf al vast aan de gang met het inbouwen van Ritme als basis voor het verkrijgen van meer Rust, Ruimte en Resultaat? Download dan mijn geldmandala met haalbare acties die al gelijk zorgen voor meer Rust.

Download de Geldmandala

 

 

geld mandala mockup

Zelf aan de slag?

Ontvang mijn Geld Mandala met tips voor meer inzicht in je financiële administratie.
Ik stuur je dan af en toe nog extra tips en inspiratie voor meer financiële rust en ruimte!

Scroll naar top